In Newport Beach, California, at one of the most recognizable street addresses, sits 4000 MacArthur. The pair of mirrored-glass, 10-story buildings total approximately 360,000 square feet of prime office space facing MacArthur Boulevard. 

The owners at Emmes wanted to revamp the outdated interior and exterior to attract new tenants in a competitive market. LPA was commissioned to completely rebrand the existing buildings with a more modern aesthetic. The landscape and entry sequence was once uninviting and in need of repair.  

The newly redesigned exterior marks a grand arrival with an inviting place to gather, hold informal meetings and enjoy the mild Orange County climate. Exterior walkways are transformed into usable spaces with a green wall, café and seating area. In addition, a dramatic, illuminated glass-paneled entry visually ties the buildings together, and high-efficiency site lighting with environmentally sensitive landscaping bring new life to this facility to attract top tenants.

The large glass-paneled entry feature coupled with the re-purposed exterior spaces announces the project's new identity from MacArthur Boulevard.

The addition of a living wall for spatial definition, and a fountain for white noise, turned an underutilized exterior space into a collaborative environment for meetings, informal gatherings and dining.

View all projects
Download PDF

Project Details

  • Irvine, CA
  • 360,000-square-foot site