The new Joeris General Contractors headquarters project consists of a new 40,000 square feet office space, an event courtyard and 160 parking spaces on a four-acre site. LPA worked closely with Joeris to develop a space that accommodates current and projected needs as the company proceeds to expand and a statewide presence will strengthen their brand. Joeris wanted to articulate a separation between corporate functions of the company and the San Antonio operations and pre-construction services. They also wanted to provide private and open office workspaces for their 130-person staff, a flexible training room, multiple types of meeting spaces, a construction cost work room, BIM cave, staff cafe and fitness center with shower facilities.

Taking advantage of the existing surroundings, LPA approached the design by blending the outdoors and indoors for this office space. Dense live oak trees were located at the north and east end and sparse trees in the middle where buildings are placed, which allows for an appealing backdrop during the several gatherings and events Joeris hosts. The 150-person training room leads out to a porch and open courtyard. The project was also designed according to solar orientation. The building's image reflects the Joeris brand and culture by emphasizing their need for social gathering space, incorporating native materials and accommodating workplace necessities at the same time.

View all projects
Download PDF

Project Details

  • Completed in 2015
  • San Antonio, TX
  • 40,000-square-foot facility
  • 160-car parking structure

Related Press & Blog

Sustainability is the foundation of timeless design—design that transcends culture and trends. This blog is a reflection of our approach—our approach to Integrated Sustainable Design.

See all press
Visit the blog

Related Videos

In our videos, you can step inside an LPA project, one of our events or watch a Q&A with one of our talented team members. Check back regularly for new videos.

See all videos
Follow our Youtube channel